4 Mart 2016

Şeker Gevrek Ayvası

Sofralık bir çeşittir. Ekimin ilk haftası toplanır. Şubata kadar saklanabilir. Meyve iri, düzgün şekilli, karın tarafı şişkin, sap ve çiçek çukuruna doğru hafif darcadır. Kabuk; ince, havlı, parlak sarı, ince ve gevrektir. […]
4 Mart 2016

Bardak Ayvası

Özellikle Kocaeli bölgesinde yetiştirilen bir çeşittir. Meyvelerin üzeri sık tüylü, eti gevrek, sulu ve mayhoştur. Eylül sonlarında toplanır. Ağacı tek gövdeli olup, 3-4 m boylanır, verimli bir çeşittir.
4 Mart 2016

Eşme Ayvası

En yaygın şekilde yetiştirilen çeşidimizdir. Orta iri-iri, yuvarlak geniş karınlı, sapa doğru daralır. Meyve eti gevrek, sulu, mayhoş, boğucu değildir. Sofralık değeri yüksektir. Uygun şartlarda şubat-marta kadar saklanabilir. Bütün bölgelere tavsiye edilir.
4 Mart 2016

Limon Ayvası

Meyveler, toparlak, sap tarafına doğru hafif uzuncadır. Kabuk limon sarısı renginde, havlı, kalın ve serttir. Meyve eti sarımtırak renkte, gevrek, bol sulu, mayhoştur. Eylül sonlarında olgunlaşan meyveler Aralık ayına kadar saklanabilir. Ağacı, […]
4 Mart 2016

Ekmek Ayvası

Ekmek Ayvası güzel sofralık ve mutfaklık bir çeşittir. Reçel ve marmelat yapımına uygundur. Eylül sonlarında toplanan meyveler şubat ayına kadar saklanabilir. Meyveler, iri ve gösterişli, sap tarafı dar, karın kısmı geniş, kabuk […]
4 Mart 2016

Tekkeş Ayvası

Tekkeş Ayvası meyve iri, gösterişli, kabuk kalınca, gevrek, parlak sarı, devetüyü gibi havlı; eti sulu, tatlı, posası az, boğucu değildir. Eylül sonlarında toplanır, iki ay kadar dayanır. İyi kalitede bir çeşittir.
4 Mart 2016

Demir Ayvası

Demir Ayvası ekmek ayvasına göre küçük ve yuvarlaktır. Meyve çok suludur. Yeşilimsi sarı, tüysüz, parlak, eti sert, boğucu değildir. Ekimde olgunlaşır. Ağacı çok gövdeli, orta kuvvetlidir. Bu çeşidin meyveleri ekmek ayvasına göre […]
2 Mart 2016

Ayva Yetiştiriciliği

Ayva Meyvesi Hakkında Bilgi Ayva, kültürü yapılan diğer yumuşak çekirdekli meyve türlerine göre çeşit sayısı en az olan türlerden birisidir. (Çeşitler; Eşme, Ekmek, Beyaz, Altın, Limon, Tekkeş, Şeker gevrek) Her ne kadar […]